Sneakpreview Samsung opvouwbare smartphone

Sneakpreview Samsung opvouwbare smartphone

Samsung geeft een sneakpreview van hun eerste opvouwbare smartphone.

Op woensdagavond 7 november heeft Samsung een sneakpreview gegeven van hun eerste opvouwbare smartphone. Tijdens de presentatie in San Francisco haalde Justin Denson (Senior Vice-President Mobile Product Marketing) een prototype uit zijn binnenzak.

Het toestel gaat beschikken over een zogenoemd Infinity Flex Display. Samsung claimt dat het display honderdduizenden keren opgevouwen kan worden zonder dat dit problemen geeft.

Om dit mogelijk te maken, maakt het Infinity Flex Display geen gebruik meer van de beschermende glaslaag. Samsung zegt dit te vervangen met een special soort kunststof zodat het display toch beschermd word. Samsung presenteerde het toestel met gedimde lichten waardoor er verder nog weinig details over het design beschikbaar zijn. Wel weten we dat het toestel beschikt over een scherm voor zowel de buitenkant als de binnenkant.

Samsung werkt voor de ontwikkeling van de software nauw samen Google.

Google zegt de ondersteuning voor vouwbare telefoons standaard te hebben ingebouwd. Op deze manier kan het systeem herkennen of het apparaat opengevouwen is en zijn interface daar direct op aanpassen.

Samsung zal overigens niet de eerste zijn met een opvouwbare telefoon. Andere concurrenten zijn ook al vergevorderd of hebben zelfs al een opvouwbaar model op de markt gebracht. Toch zet Samsung alvast hoog in. Het bedrijf gaat naar eigen zeggen in 2019 een miljoen exemplaren produceren. Wanneer het toestel definitief in de winkels komt te liggen en wat het gaat kosten is nog niet bekend.